Oletko luova ja ideoiva? Opiskele graafisen suunnittelun ammattilaiseksi

Haluaisitko opiskella graafisen suunnittelun ammattilaiseksi vai oletko jo sellainen? Tiesitkö, että graafista suunnittelua näkee nykyään lähes kaikkialla ja siksi graafista suunnittelua kutsutaankin usein mainonnan suunnitteluksi. Upeaa grafiikkaa löytyy kirjojen kansista, voirasioista, maitopurkeista, lehdistä, esitteistä ja ulkomainoksista. Graafinen suunnittelu on taidetta parhaimmillaan. Työtä hakiessa voi eteensä saada kauniin käyntikortin, joka on yllätys, yllätys usein graafisen suunnittelijan laatima. Graafinen suunnittelu voi olla isoa tai pientä, kuten kokonainen, katseita keräävä messuosasto, joka on todellinen graafisen suunnittelun taidonnäyte.

Graafista suunnittelua on havaittavissa kaikkialla

Tiesitkö, että graafinen suunnittelija viettää todella monta tuntia päivästään tietokoneen ääressä, joten monet suunnittelijat tekevät työn vastapainoksi käsitöitä. Työ ja harrastus on helppo yhdistää, sillä tietokoneella mallit ja kaavat on helppo suunnitella valmiiksi.

Graafinen suunnittelu ei keskity ainoastaan ihmisiin, palveluihin tai harrastuksiin, vaan usein myös lemmikeille suunnattuihin tuotteisiin. Nykyään monet nettikaupat myyvät kysyttyjä lemmikkitarvikkeita, joista otetaan esimerkiksi vaikka koiran vaatteet. Huomiota herättävän kauniit ja käytännölliset koiran vaatteet voivat olla taitavan käsityön ammattilaisen tai vaikkapa ammattimaisen graafisen suunnittelijan ideoiden pohjalta valmistettuja. Graafinen suunnittelija piirtää tuotteet tietokoneella olevaan ohjelmaan ja käsityön osaava ammattilainen toteuttaa ne. Loistavaa yhteistyötä, eikö totta?

Koiran vaatteet voivat olla todellista taidetta

Nykyään sekä ihmiset että lemmikit, kuten koirat käyttävät eri vuodenaikoina ja erilaisissa liikuntaharrastuksissa tilanteeseen sopivia vaatteita ja kenkiä. Sadevaatteet ovat paikallaan koiran yllä sateen yllättäessä ja lemmikeille suunnitellut lämpöpeitot ja -huovat pitävät koiran lämpiminä. Silmiä hivelevän kauniit koiran vaatteet ovat myös trendikkäitä. Viileillä ilmoilla lämpimät vaatteet ovat puolestaan monille koiraroduille myös erittäin tärkeitä.

Tiesitkö, että erilaisia, käytännöllisiä, edullisia ja silmiähivelevän kauniita koiran vaatteita on myynnissä jokaisen ulottuvilla netissä.

Kenkiä-, sadeasuja-, peitteitä-, villapaitoja-, töppösiä- ja fleecetakkeja

Koiran vaatteet ovat nykyään suosituimpia kuin koskaan ennen. Hemmottele lemmikkiäsi lämpöisillä koiran ja omistajan tyyliin sopivilla vaatteilla. Säästä aikaa ja rahaa hankkimalla tuotteet asiantuntevasta nettikaupasta, jossa valikoima on suunnaton. Tutustu tuotteisiin jo tänään Zoo.fi -nettikaupassa.

Graafisen suunnittelijan työvälineinä toimivat usein kuvat, luonnokset ja erilaiset kuvankäsittelyohjelmat. Myös tietokonetta, matkapuhelinta tai tablet-laitetta voidaan tarvita työn toteuttamisessa alusta loppuun. Graafinen suunnittelija voi laatia näkyvyytensä lisäämiseksi itselleen omat tyylikkäät verkkosivut. Verkkosivujen laatiminen on graafisen suunnittelun ammattilaiselle helppoa, eli suunnittelussa ja toteutuksessa vain mielikuvitus on usein rajana!

Aloittevalle yrittäjälle yrityksen brändäys ja tunnetuksi tekeminen on todella tärkeää. Omia tuotteita voi myydä esimerkiksi messuilla, kevyt-urittäjänä tai perustamalla oman verkkokaupan. Yrittäjänä työskentelevällä graafisen suunnittelun ammattilaisella on monia valttikortteja taskussaan. Käytännössä lähes täydelliset verkkosivut vaativat aina näyttävän logon “kuin pisteeksi I:n päälle”. Internetissä omilla verkkosivuilla logo voi olla hieman pienempi kuin tulostettavissa printtituotteissa, kuten käyntikorteissa.

Missä voi opiskella graafista suunnittelua?

  • Graafinen suunnittelija

Pääsikö graafisen suunnittelun kärpänen kutittamaan sinua? Ei hätää, sillä graafista suunnittelua voi Suomessa opiskella monissa eri oppilaitoksissa. Ammattikorkeakoulut, kuten Turun ammattikorkeakoulun mainonnan suunnittelun linja, Oulun ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Vantaan Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Lahden muotoiluinstituutti ottavat mielellään vastaan uusia opiskelijoita.

  • Graafikko

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammattilaitoksissa. Perustutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden jatkaa graafisen alan opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Tiesitkö, että Suomessa voit opiskella graafista alaa myös Aalto-yliopistossa median laitoksella taiteiden ja suunnittelun omassa korkeakoulussa sekä halutessasi voit valmistua joko taiteen maisteriksi tai kandidaatiksi? Alalle on nykyään paljon kysyntää, joten opiskelumahdollisuudet ovat loistavat. Eikä siinä vielä kaikki vaan, jos oikein innostut, voit jatkaa opiskelua aina taiteen tohtoriksi asti!