Graafinen suunnittelu luo kotiin uutta ilmettä

Taiteella on mahdollista uudistaa kodin ilmettä nopeasti ja vähällä vaivalla. Se, millaista visuaalista ilmettä kotiinsa hakee, riippuu luonnollisesti jokaisen omasta mausta. Taidevalinnoissa kannattaa kuunnella ensisijaisesti omaa mielipidettään ja vasta seuraavaksi ottaa huomioon muiden mieltymykset ja suositukset.

Yhtä tärkeää kuin teoksen sisältö ja värimaailma on sen kehystys. Kohteesta riippumatta Kehykset kannattaa aina valita huolella ja tarpeeksi laajasta valikoimasta, jotta ne sopivat sekä teokseen että kodin sisustukseen. Oikein valittuna ne eivät vie huomiota teokselta, vaan tuovat sen parhaat puolet esiin. Myös kaikenlaisten taulujen sijoituksessa kannattaa käyttää luovuutta ja olla kangistumatta liikaa kaavoihin.

Grafiikkaa monipuolisesti ja edullisesti

Grafiikka on usein edullisempi taidehankinta kuin uniikit, taiteilijan tekemät taulut. Kyseessä on taiteen tuottamisen menetelmä, jossa taiteilijan tekemien painolevyjen pohjalta vedostetaan kuvia paperille. Tämän menetelmän ansiosta kuvia voidaan valmistaa sarjatyönä, mikä puolestaan mahdollistaa maltillisemman hinnan.

Jokainen grafiikan vedos on kuitenkin ainutlaatuinen, eivätkä ne ole kopioita toisistaan. Lisäksi vedoksia otetaan vain ennalta päätetty määrä, ja ne numeroidaan, joten kyseessä on rajallinen taide-erä. Saman sarjan vedokset merkitään murtoluvulla, joka kertoo koko sarjan suuruuden sekä kyseisen vedoksen sijoittumisen siihen, esimerkiksi 1/25.

Grafiikka sijoituskohteena

Grafiikan voidaan nähdä olevan oikein hankittuna paitsi kodin kaunistaja, myös sijoituskohde, kunhan asiaan hiukan perehtyy. Kehykset eivät pelkästään auta ripustuksessa ja korosta työtä, vaan ne myös suojaavat sitä.

Taiteilijan signeerauksen ja numeroinnin olemassaolosta ja autenttisuudesta kannattaa varmistua ennen kuin hankkii grafiikkaa seinälleen tai sijoitukseen.