Luo mieleistäsi taidetta graafisen suunnittelun avulla

Oletko sinä kiinnostunut graafisesta suunnittelusta? Hienoa! Tiesitkö, että monet muut henkilöt ympäri maailman ovat sinun laillasi kiinnostuneet visuaalisesta suunnittelusta? Visuaalinen, eli graafinen suunnittelu on todellista taidetta, jota nykyään näkee lähes kaikkialla.

Visuaalista suunnittelua valokuvan keinoin

Otetaan esimerkiksi vaikkapa valokuvaan tai tauluun laitettavat kehykset. Ajatellaan tilannetta, jossa olet kehystämässä lempitauluasi tai antamassa parhaalle ystävällesi lahjan, jota koristavat laadukkaat kehykset.

Valitse kehykset huolellisesti. Tärkeintä on, että taulussa olevat elementit, kuten värit, kuvat ja muodot tulevat selkeästi esiin. Mikä saakaan kuvan paremmin esiin, kuin kaunis aito puukehys mieleisessäsi värissä tai laadukas metallikehys mustan-, hopean-, kullan tai kuparin värisenä. Graafisessa suunnittelussa viimeistely on tärkeää ja kätevimmin viimeistelet omat taideteoksesi verkosta ostetuilla laadukkailla kehyksillä. Tutustu eri kokoisiin ja mallisiin kehyksiin verkossa vaikka jo tänään!

Visuaalista suunnittelua näkee kaikkialla

Jos olet graafisen suunnittelun ammattilainen, tiedät varmasti kuvallisen suunnittelun merkityksen esimerkiksi markkinoinnissa ja mainonnassa. Logot, animaatiot, pakkaukset, kyltit, merkit ja kekseliäät yritystunnukset, niiden näkyvyyden takaa tarkka ja huolellinen graafinen suunnittelu.

Minustako graafinen suunnittelija?

Oletko koskaan miettinyt, että minkälaisia ominaisuuksia graafiselta suunnittelijalta vaaditaan? Ole huoleti, suurimmalla joukolla ihmisistä on luonteessaan taitavan graafisen suunnittelijan ominaisuuksia! Katsotaan seuraavaksi, mitä kyseiset ominaisuudet ovat: luovuutta, kekseliäisyyttä, taitoa yhdistää erilaisia elementtejä, leikkimielisyyttä, värien ja muodon tajua sekä hyvää ongelmanratkaisukykyä.

Graafiseen suunnitteluun kuuluu monen erilaisen taidon osaamista ja niiden yhdistämistä. Graafinen suunnittelu on hyvin monipuolista, mutta samalla miellyttävän aitoa ja yksinkertaista. Valokuvaaminen, kuvittaminen, julkaisujen taitto ja esimerkiksi grafiikoiden luominen ovat perusasioita, joita graafiset suunnittelijat opiskelevat ennen suunnittelijaksi valmistumistaan. Graafinen suunnittelija tekee luonnokset usein käsin paperille, minkä jälkeen ne toteutetaan ja viimeistellään tietokoneen erilaisilla kyseiseen alaan liittyvillä ohjelmilla.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Graafista suunnittelua voi Suomessa opiskella sekä toisen asteen oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Ei muuta kuin tutustumaan alaan jo tänään!