Oman yrityksen logon voi suunnitella myös itse – näillä vinkeillä onnistut

Oletko juuri perustanut oman yrityksen? Onneksi olkoon! Sinulla on todennäköisesti kädet täynnä töitä kaikenlaisten asioiden hoitamisen parissa. Oli kyseessä sitten hankintojen tekeminen, budjetin laatiminen, asiakkaiden hankkiminen tai vaikkapa uuteen aikatauluun totuttelu tai yrityksen lainojen yhdistäminen, tuntuvat päivän tunnit taatusti kuluvan nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa. Yrittäjän elämä on melko hektistä, ja tämä käy usein uusille yrittäjille ilmi heti alussa, kun kiire on kaikkein kovin. Tällöin tuntuu monesti, että tarvitsisi jonkinmoisen yrittämisen käsikirjan, jotta muistaisi tehdä kaiken oleellisen eikä mitään tärkeää pääsisi unohtumaan.

Yksi tärkeimmistä asioista varsinkin alussa on tietenkin yrityksen brändäys. Brändäämisellä viitataan useampien asioiden summaan, joiden funktiona on tehdä yrityksen ulkoasusta sellainen, joka tunnistetaan ja osataan yhdistää yritykseen. Yksi tärkeimmistä seikoista brändäyksessä on yrityksen oma logo, jota voidaan luonnollisesti hyödyntää myös esimerkiksi tuotteiden brändäämisessä ja yrityksen yleisessä markkinoinnissa. Usein ajatellaan, että logo on pitkäikäinen ja hintava hankinta. Siksi turhan moni yritys lykkää sellaisen hankkimista aivan liian pitkään. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että nykyään on saatavilla helppoja työkaluja, joilla oman logon voi suunnitella ja toteuttaa aivan itse.

Tee itse oma logo

Jos haluat saada yrityksellesi selvää säästöä, on esimerkiksi logon suunnitteleminen itse yksi tärkeimmistä askeleista. Logollinen yritys herättää aina ostajassa enemmän luottamusta ja helpottaa yrityksen yleisen ulkoasun suunnittelua. Lisäksi tämä prosessi on nykyisin aivan äärimmäisen helppo.

Nykyään jokaisen käytössä lienee ainakin jonkin sortin kuvankäsittelyohjelma. Internet on pullollaan ilmaisia versioita, jotka käyvät logon suunnitteluun vallan mainiosti. Tärkeä on muistaa muutamia asioita:

  • tee logosta tarpeeksi iso versio printtitarvikkeisiin
  • tee logosta pienempi versio nettikäyttöön, jottei se vie tilaa
  • tee logon taustasta läpinäkyvä, jotta voit laittaa sen mille tahansa taustalle

Kun yllä olevat seikat ovat hallussa, ei oman toimivan logon tekemisen pitäisi olla enää ollenkaan vaikeaa. Voit käyttää apunasi esimerkiksi kuvankäsittelyohjelman muoto- ja kirjoitustyökaluja efekteineen saadaksesi aikaan haluamasi kaltaisen lopputuloksen. Lisäksi voit hyödyntää internetiä ilmaisen materiaalin, kun erilaisten fonttien tai efektien, saamiseksi käyttöösi.